Projects

logo

Architecture:
Alwill Architecture
Interiors:
Alwill Interiors
Landscape:
Dangar Barin Smith
Scope:
Interior Renovation & Structural Landscaping
Duration:
18 Months
Photography:
Justin Alexander
Architecture:
Alwill Architecture
Interiors:
Alwill Interiors
Landscape:
Dangar Barin Smith
Scope:
Interior Renovation & Structural Landscaping
Duration:
18 Months
Photography:
Justin Alexander

Northwood House

The renovation of this house on Sydney’s Lane Cove River centred around reconnecting the building to the landscape and reconfiguring its levels for a more livable layout. Outside, a respect for materials prevails, from the sandstone retaining wall that created new landscape levels and the New Guinea rosewood decks to the structural steel framework of the generous windows and impressive lift. Inside, existing floor tiles, timber door jambs and light fittings were recycled, while new additions maintain a consistency of style. With the kitchen repositioned to maximise the water views, ensuites in all five bedrooms, a gym, wine cellar, two bars and offices, the focus is on a usable link between indoor and outdoor spaces.

Index

Prev project / Next project
/